L1mburg Helpt! in India - Reisverslag uit New Delhi, India van René Poels - WaarBenJij.nu L1mburg Helpt! in India - Reisverslag uit New Delhi, India van René Poels - WaarBenJij.nu

L1mburg Helpt! in India

Door: René Poels

Blijf op de hoogte en volg René

08 Maart 2009 | India, New Delhi

De komende week verblijf ik samen met filmmaker Marijn Poels en ontwikkelingswerker Bart Veldpaus uit Venray (Stichting Helpende Handen Venray) in Chennai, het voormalige Madras in India. Marijn maakt in opdracht van de Stichting Omroep Limburg acht documentaires van Limburgers die actief zijn in Limburg en elders in de wereld om mensen die het niet zo getroffen hebben als wij een handje te helpen. Bart en Marijke Veldpaus steunen al vele jaren het werk van de organisatie Udavum Karangal in Chennai van Stevin Vidyaakar. Zijn organisatie helpt ongelukkige mensen: van pasgeboren baby’s, verstoten of wees, gehandicapten, met hiv besmette ouders en kinderen tot en met stervende behoeftigen. Zijn organisatie biedt aan 2000 bewoners onderdak. Zijn stichting is niet gebonden aan de overheid en is voor alle gezindten opengesteld. Laat ik even Bart Veldpaus aan het woord: “Toen ik in India zoveel mensen in erbarmelijke omstandigheden zag leven was de keuze snel gemaakt om me in te gaan zetten voor deze kansarme mensen. Het geeft mij een diep gevoel van voldoening. Het bijzondere contact met Papa Vidyaakar stimuleert mij, omdat hij zo integer is en elke minuut van zijn leven geeft aan de armsten der armen. De tomeloze inzet van de Indiase vrijwilligers is een groot voorbeeld voor mij”.
Voor zover mogelijk zal ik de komende week af en toe een bijdrage op deze site achterlaten om jullie mee te laten kijken in de wereld van Udavum Karangal India.

• 08 Maart 2009 - 12:30

Ruud Verheggen:

Beste Rene en Marijn, een hele goede reis gewenst.

• 08 Maart 2009 - 14:56

Wout En Mieke:

Hallo Rene,

we zijn net terug en hebben ook de locatie aangedaan die jij/jullie nu gaan bezoeken.
    Het is indrukwekkend en overweldigend. Jammer we hadden daar beperkt tijd en graag met "papa" gesproken maar ons programma was te krap
    om daar langer te blijven
    Maak er samen met je zoon iets moois van, het is iets waarvoor je kunt gaan.
    Groet Mieke en Wout.
    nb: als ik iets kan doen laat het me weten

• 08 Maart 2009 - 20:23

Marijke Veldpaus:

Dag René

Ook voor jou en Marijn een geweldige tijd in het verwonderende kleurrijke India vol
    tegestellingen samen met Bart.
    Pas goed op jezelf en op elkaar.
    Liefs Marijke

• 10 Maart 2009 - 08:00

Riny:

Dag René en Marijn,
    Joep en ik wensen jullie een mooie reis toe. Het zal weer een bijzondere week worden waarin Marijn prachtige beelden maakt en wij uitzien naar jouw verslagen, René.Goeie nreis en kom behouden weer thuis!
    Riny