Het verhaal van Pablo, de succesvolle ex-straatboy - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van René Poels - WaarBenJij.nu Het verhaal van Pablo, de succesvolle ex-straatboy - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van René Poels - WaarBenJij.nu

Het verhaal van Pablo, de succesvolle ex-straatboy

Door: René Poels

Blijf op de hoogte en volg René

14 Oktober 2008 | Brazilië, Rio de Janeiro

Op de binnenplaats van het centrum heb ik een interview met Pablo Cleto Silva. Hij is geboren in een van de gevaarlijke krottenwijken, Vila Kenndy, als enig kind. Na de scheiding van zijn ouders ging het ook met hem bergaf. Hij belandde op straat, werd vaak benaderd om drugskoerier te worden of met criminele jongeren op roverspad te gaan. Hij bracht de discipline op en liet zich niet verleiden. Korte tijd slenterde hij op straat. Veel van zijn leeftijdsgenootjes en vriendjes konden de verleiding niet doorstaan en zijn al begraven. Vermoord of gewoon verdwenen. Hij kwam bij Sao Martinho terecht in het werkgelegenheidsproject Mundo do Trabalho, volgde cursussen, ging werken bij Electro Bras en liep stage bij Cedeca. Hij werkt er nu en volgt en cursus voor advocaat. Zijn droom is om straks ook de rechten van de armen te kunnen verdedigen als advocaat. Hij trouwt vrijdag voor de wet met Isabela (24) en gaat voorlopig wonen bij zijn moeder in de krottenwijk. We spreken af dat we donderdag deze favela bezoeken en kennis maken met zijn moeder. Zijn verhaal wordt verder uitgewerkt voor het nieuwe boekje van Sint Martinus.

• 14 Oktober 2008 - 13:10

Riny:

Dag René,
    dankjewel dat we op je lijstje staan! We lezen met veel interesse (en vaak ook buikpijn) jouw verhalen..... Gelukkig ook positieve berichten, dat houdt de moed erin. Je hebt straks vast weer heel veel te vertellen. We blijven je volgen. Groetjes, Riny en Joep

• 15 Oktober 2008 - 05:13

Marijn:

Hi Vaders. Keep on posted. Leuk om bij te houden vanuit het verre Swollyhood.Ben benieuwd naar de verdere verhalen en indrukken

groetjes uwer zoon

• 15 Oktober 2008 - 11:49

Beste Rene,:

Hopenlijk kun je mail van thuis ophalen.
    Heb nog een tip voor je!
    groet,
    Bernard