Een toevallig ontmoeting
Door: René Poels
Blijf op de hoogte en volg René
11 Oktober 2008 | Brazilië, Rio de Janeiro
Halverwege de trap worden we aangesproken door een man die met zijn hoofd uit het raam hangt. Het blijkt de kunstenaar, Pintor Chileno Selaron. Als twee druppels water lijkend op Dali. De man komt naar beneden om te vertellen over zijn kunstwerk waaraan hij nu al twintig jaar werkt. Hij heeft tegeltjes uit 120 leden in het kunstwerk verwerkt. Beroemde modeontwerpers uit Milaan en Parijs laten op zijn trap modellen fotograferen en popbands uit de hele wereld maken hier de foto,s voor hun hoesjes. Selaron nodigt ons uit om in zijn atelier een kijkje te nemen. Hij blijft praten. De muren hangen vol met zelfportretten en figuren die allemaal een hele dikke buik hebben.Waarom? Een probleem uit het verleden dat hem achtervolgd, is steevast zijn antwoord.We krijgen van hem enkele prachtige foto,s met daarachterop zijn biografie. Een beetje ijdelheid is hem niet vreemd. Hij noemt zich een volkskunstenaar en krijgt veel internationale belangstelling. De kleurrijke trap in Lapa is een actractie geworden in deze metropool. Terwijl wij over zijn kunstwerk wandelen met de kunstenaar wordt de kunstenaar toegewaaid door toeristen die beneden aan de trap fotograferen. We zwaaien mee terug omdat we even onderdeel waren van zijn kunstwerk.
11 Oktober 2008 - 14:33
Jan En Trudy:
Hallo Rene,
Heel veel succes en zuig de indrukken op.Fijn dat wij deze via deze site kunnen en mogen volgen
groetjes
Jan en Trudy -
11 Oktober 2008 - 21:54
Diny Van Der Heijden:
Dag René,
Veel sukses toegewenst!I.v.m. mijn Zuid Afrika reis, zal ik je mooie ervaringen niet langer kunnen volgen.Jammer!
Veel succes en geniet er van. Groeten Diny